Käsityöretriitti


KÄSITYÖRETRIITTI PARIKKALASSA

Tervetuloa Parikkalan piikapitäjään! Ennen Parikkala tunnettiin Simpelejärven siioista ja Parikkalan piioista, nykyään upeasta luonnosta ja karjalaisesta tekemisen meiningistä. Tule viettämään kesäistä käsityöretriittiä Parikkalan taitokeskukseen. Vanhassa kunnantuvassa sijaitseva taitokeskus tarjoaa idyllisen ympäristön monipuoliselle käsityöretriitille. Samassa pihapiirissä sijaitsee Parikkalan kotiseutumuseo ja meijerimuseo. Taitokeskus avaa ikkunoita itseensä ja kulttuuriympäristöön.

Ohjelmassa:

Kudontaa - koulutusvastaava Kirsi Juntusen johdolla pääset kutomaan retriitin kaikkina päivinä.

Kehräystä - Sanski Matilainen. Sanski on artesaani, käsityöalan moniammattilainen, joka on erikoistunut perinteisiin käsityötaitoihin, kuten rukilla kehräämiseen, kasvivärjäykseen luonnon antimilla, käsin neulontaan ja kangaspuilla kutomiseen. Retriitissä kehräystä on keskiviikkona ja torstaina.

Puulintuja, karjalankäkiä - Joel Nokelainen. Joel on Taideteollisesta korkeakoulusta valmistunut valokuvaaja. Vuodesta 1991 hän on toiminut itsenäisenä yrittäjänä, valokuvaajana ja esiintyvänä puulinnun vuolijana . Vuolukoulutoiminnan hän on aloittanut 1994. Retriitissä puulintuja vuollaan perjantaina.

Lusikkakoruja - Riitta Nevalainen on Luumäen taitokeskuksen neuvoja, joka on opettanut 5 vuotta kursseilla alpakka- ja hopealusikoista tehtyjä koruja. Lusikkakoruja tehdään lauantaina.

Retriittiin on mahdollisuus osallistua ke - su 12.7. -16.7.2017 tai pe-su 14.7.- 16.7.2017.

Iltaisin on vapaavalintaista ohjelmaa: lavatanssit, kesäteatteri, Veijo Rönkkösen patsaspuisto ja Siikalahden lintujärvi.

Retriitin hinta sisältää opetuksen, lounaan ja kahvin:
ke - su 12.7. -16.7.2017 400 € (Taito Etelä-Suomen jäsenille 380 €)
pe - su 14.7.- 16.7.2017 320 € (Taito Etelä-Suomen jäsenille 310 €)

Materiaalikulut käytön mukaan.
Matkat ja majoitus erikseen.

Lisätietoja retriitistä, majoituksesta ja ilmoittautuminen 19.5.2017 mennessä:

Parikkalan taitokeskus
Jaana Leskinen puh. 040 6849 558 tai s-posti jaana.leskinen@taitoetelakarjala.fi

Taito Etelä Suomi ry pidättää oikeuden muutoksiin.

 

Siirry sivun alkuun

Oppilashaku käynnissä!

Kädentaidoista uusi harrastus!

Taito Etelä-Suomen käsityö ja muotoilukoulu järjestää yleisen oppimäärän mukaista käsityön taiteen perusopetusta 6-16 -vuotiaille lapsille ja nuorille.

Ikkunanäyttely I

Sata naista — tuhat mekkoa teemanäyttely Taito Shop Helskyn näyteikkunassa 30.4.-28.5.2017.

Korttien tekijä Anja Wähling paikalla: pe 19.5 klo 12 - 17 ja ke 31.5 klo 12 - 17. Tervetuloa!

Ikkunanäyttely II

Taito Shop Helskyn ikkunanäyttelyssä 1.-31.5. Risako ja Personal Design Hat. Tekijät voit tavata myymälässä 2.5. klo 10-17.

Taito Shopista

Ebba Masalinin maalaamat kasvit löytyvät nyt tauluista, julisteista, korteista, pyyhkeistä, kaitaliinoista jne. Tervetuloa ostoksille!

Verkkokauppa

Taito Helskyn kautta pääset nyt myös teetee SHOPin verkkokauppaan klikkaamalla oheisesta kuvasta.